· 

HOE GEZOND IS EEN ZURE BOM?

OMG ik (Annette) ben dol op augurken! Vroeger ging ik op zondag vaak (race)fietsen met mijn vader, met als vaste tussenstop; een zure bom scoren bij de viskraam in Zandvoort. Nu vroeg ik me af, waar komen die dingen eigenlijk vandaan, zijn het nou komkommers of niet. En is het eigenlijk gezond?

 

Een augurk is een vrucht, afkomstig uit de komkommerfamilie en wordt ingelegd in azijn en/of pekel. De vruchten die worden gebruikt bij het maken van augurken zijn kleiner en hebben een dunnere schil dan de vrucht die wordt gebruikt om rauw en vers te eten – de ‘standaard’ komkommer. Er zitten niet veel voedingsstoffen in de augurk, behalve vitamine K (1 augurk bevat 15% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid). Daarnaast bevat de augurk veel zout. Conclusie: een augurk is een prima tussendoortje en altijd beter dan een zak chips, maar beter niet een hele pot leegeten. Mijn (Annette) tip: broodje met humus en stukjes augurk, heerlijk!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Naam (vrijdag, 15 januari 2021 17:23)

    Interessant