· 

EEN 'MAC'MEDITATIE' VAN 1 MINUUT, HET KAN!

OMG hoe vaak neem jij je voor om nu echt eens te gaan mediteren, of het weer op te pakken? Bij mij (Esther) werkt het vaak het beste in de ochtend, en ik ben al tevreden met 10 minuten.

 

Maar zelfs daar kom ik op een of andere manier vaak toch niet aan toe. Terwijl je hoofd even 'stilzetten' of althans een poging doen daartoe, volgens diverse onderzoeken zoveel voordelen op kan leveren, zoals: het vertraagt het verouderen van je hersenen, je maakt je minder snel zorgen, je ervaart minder stress, je kunt je beter concentreren. WIN WIN WIN WIN, nu nog even dagelijks hier beter de tijd voor nemen. Ik heb een goede tussenoplossing gevonden. Is het mij in de ochtend niet gelukt, dan doe ik overdag tussendoor een 1 minuut meditatie. Heel simpel, snel en overal toepasbaar. Het enige wat je er voor moet doen is rechtop zitten, voeten op de grond, handen bij elkaar gevouwen of beide op een knie. Timer aanzetten, en go. 1 minuut voelt zelfs best lang, en ook binnen een minuut kunnen je gedachten afdwalen, maar dat is niet erg. Laat ze weer afglijden en focus je op je ademhaling.

 

Mocht je meer hulp nodig hebben, bekijk HIER het filmpje van Martin Boroson 'How to meditatie in a moment'.

Reactie schrijven

Commentaren: 0