· 

WEL OF NIET VERVEN? WAT DOE JIJ?

OMG grijze haren. Wat moeten we daar nu weer mee? Verdoezelen door middel van een kleuring bij de kapper of thuis? Of de natuur zijn gang laten en het grijs laten worden? Hhhhhhmmmm, dan zit je wel met die uitgroei en dat vind niet iedereen altijd even charmant. 

 

Dit weekend stond er een ontzettend leuk artikel in de TROUW van  journaliste Caroline Buijs. Ze verft haar haar omdat ze graag jong wil lijken, maar zegt ze  'gek genoeg kreeg ik niet het idee dat mijn geverfde haar bijdroeg aan een jonger uiterlijk. Wanneer ik vakantiefoto’s bekeek, hoefde ik niet eens mijn leesbril op te zetten om mezelf te herkennen: ik was die persoon met die pluizige knot haar in een wat onbestemde kleur oranje.’ Haar 8 jaar oudere zus is dan al gestopt met verven. Eigenlijk ziet zij er veel jonger uit, observeert Caroline: ‘Misschien was jonger wel niet het goede woord, misschien was ze nu gewoon ‘echt’ omdat haar haarkleur in harmonie was met haar huid – dát maakte haar mooier en stralender.’ 

Bij het artikel stond een krachtige foto van actrice Tamar van den Dop. Zij laat zien (zie foto) hoe het ook kan: ook met grijs haar is ze nog steeds bijzonder mooi. 

Daarnaast zijn er ook andere manieren om minder afhankelijk van het steeds moeten bijkleuren te zijn.  In het artikel geeft kapper Rick van Raak, eigenaar van kapsalon Rikit in Amsterdam, aan dat hij werkt met niet-permanente transparante kleuringen waardoor je in de overgangsfase geen uitgroei meer ziet. Een mooie tussenoplossing. Benieuwd naar het artikel? Je kunt het hier lezen.

 

Bron: Trouw. Beeld Tamar van den Dop.  Foto: Martijn Gijsbertsen.  Visagie: Marlies Veerbeek.

Reactie schrijven

Commentaren: 0