· 

DE JUISTE SCHOEN AANTREKKEN

OMG wie krijgt er ook steeds meer last van zijn voeten? Het schijnt bij ouder worden te horen. Mijn oma (toen 98 jaar) klaagde ooit bij de huisarts dat ze zo last had van haar voeten en of hij daar niet even wat aan kon doen? De huisarts antwoordde toen dat ze zeker al 97 jaar op deze voeten stond, en dat het niet raar is dat ze nu wat slijtage verschijnselen toonden. Daar kon hij niet veel meer aan doen, behalve dat ze gewoon af en toe haar voeten ook wat rust moest geven. Dat was een moeilijke opgave voor mijn oma, die liever twee blokken verder liep omdat daar de sinaasappelen een kwartje goedkoper waren. 

.

Wat ook helpt om je voeten te ontlasten is: 

 

1. Houd je GEWICHT in de gaten. Hoe meer gewicht de voeten te verstouwen hebben, hoe zwaarder het is.

2. Draag (regelmatig) GOED SCHOEISEL. Maar wat is goed schoeisel? (Dit komt overigens niet altijd overheen met: wat is leuk schoeisel...;) 

De schoen moet stevig zijn met een zool die soepel is, maar die je niet dubbel kunt vouwen. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte voor de tenen is. Je moet de tenen kunnen bewegen in je schoen. 

3. Verder kun je het beste schoenen aan het einde van de middag kopen, want je voeten zijn dan op zijn grootst. En de opmerking ‘die schoen staat enig en die loop je wel uit’ kun je met een korrel zout nemen. Je voet vormt zich kennelijk eerder naar je schoen dan andersom.

4. Doe regelmatig VOETENGYMNASTIEK  om zo je spieren soepel en sterk te houden.

 

Hoogste tijd dat beroemde Kickers weer terug in de mode komen. Samen met beenwarmers, dat was pas goed en cool schoeisel.

Reactie schrijven

Commentaren: 0