· 

VEGAN VOOR 1 DAG OP WERELD VEGANISME DAG

OMG het is Wereld Veganisme Dag! Wat is nu precies het verschil tussen een vegetariër en een veganist? Een vegetariër eet geen vlees of vis, maar wel andere dierlijke producten zoals eieren en zuivelproducten. Veganisten eten helemaal geen dierlijke producten en sommige veganisten dragen ook geen kleding van leer, wol, bont, dons, vilt etc. Twintig jaar geleden waren er ongeveer 16.000 veganisten in Nederland, nu zijn dit er al zo'n 150.000 (bron NVV). 

 

Hierbij een makkelijk en snel vegan recept voor een heerlijke paprikasoep: 

Ingrediënten:

2 puntpaprika’s, 3 à 4 tomaten,1 liter groentebouillon, 1 knoflookteentje, 1 ui, 1 tl paprikapoeder, 1 tl kerriepoeder, 1 tl peterselie,

snufje zout en peper. 

 

Snijd de paprika, tomaten, ui en knoflook in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui en knoflook. Voeg na een paar minuten de paprika en tomaat toe. Bak dit even mee en voeg dan de bouillon en kruiden toe. Breng de soep aan de kook en kook de soep 15 minuten. Pureer de soep met een staafmixer.

 

Recept van @LekkerenSimpel

Reactie schrijven

Commentaren: 0