· 

EEN HONDENLEVEN IN STIJL: DE MUZES VAN WEGMAN

OMG goed nieuws, we mogen weer naar het museum. Dan meteen maar een tip; tentoonstelling Being Human in Fotomuseum Den Haag.

 

Veel kunstenaars hebben een muze. Voor de Amerikaan William Wegman (1943) vervullen zijn Weimarse honden sinds 1970 deze rol nadat een van de honden (Man Ray, genoemd naar Wegmans favoriete kunstenaar) uit zichzelf voor Wegmans camera gaat zitten. In plaats van zijn trouwe metgezel naar zijn mand te sturen, besluit Wegman gebruik te maken van het moment. William Wegman was toen al een bekend beeldend kunstenaar, maar vanaf dat moment zijn het de talloze haast menselijke portretten van zijn immer groeiende roedel Weimaraners die hem wereldwijde faam opleverden. 

 

De tentoonstelling 'Being Human' is nu te zien in Fotomuseum Den Haag en loopt tot 3 januari 2021. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0