· 

HE'S BACK: DE SNOR IS TERUG VAN WEGGEWEEST!

OMG dit is mijn grote inspiratie Frida Kahlo en ze heeft (ook) een snor. 

Ik (Esther) bewonder haar kunstzinnige eigen stijl, haar schilderijen en hoe ze ver voor haar tijd vooruit liep wat betreft emancipatie. Een uiting daarvan was dat ze weigerde haar haren boven de lip te scheren of haar doorlopende wenkbrauwen te epileren. De wenkbrauwen werden haar handelsmerk, de snor niet. 

 

Dat laatste vind ik best stoer. Ik worstel hier wel mee. Door de hormonale veranderingen is mijn 'snor' uit de puberteit weer teruggekomen. Ik had vroeger zelfs meer snor dan mijn broer, dat zegt wel wat! Nu is dat gelukkig niet meer het geval, maar in de winter als ik wat bleker ben en de  donkere haartjes niet meer opgelicht zijn door de zon, vallen ze wel op. Ik laat ze dan af en toe bij de schoonheidsspecialiste harsen, of doe thuis een halfslachtige poging. Maar ik ben verstrooid en ook lui wat betreft gezichtsverzorging. Dus ik onderhoud het niet goed. Om eerlijk te zijn, ik zie het zelf meestal niet (onze slaapkamerspiegel werkt het beste met gedempt licht ;) en eigenlijk wil ik ook zo stoer zijn als Frida. Maar als iemand dan weer eens terloops er iets over opmerkt, word ik toch weer onzeker hierover. Zou ik dan maar toch weer even...

 

Tsja, er is al een beweging gaande waarbij okselhaar juist weer cool is, zou dat ooit ook met de snor gebeuren? Of moet ik hier de voortrekkersrol in gaan spelen, en in Frida's voet (snor)sporen treden?

Reactie schrijven

Commentaren: 0