· 

WIE IS HET STOERSTE VAN HET LAND... DEEL 2

OMG afgelopen week heb ik weer even mijn zelfbeeld opgefrist zodat we stralend de feestdagen ingaan. Ik kijk weer met andere ogen naar mijzelf dankzij  deel 1 van ons zelfbeeld blog: Jij bepaalt zelf hoe jij je uiterlijk ervaart. Vandaag het tweede deel: Je laat je geluk niet afhangen van je uiterlijk. Natuurlijk niet, en waarom dan niet?

 

Het gaat toch om wie je bent en wat je doet? Je bent toch veel meer dan een wel of niet perfect omhulsel? Je kunt lief, leuk, grappig, intelligent, drammerig, dromerig, trouw, slim, doortastend, wispelturig, scherp of noem maar op zijn. Ik heb ooit eens voor het boek Dit is jouw jaar voor een test mijn directe omgeving moeten vragen wat ze goed aan mij vonden. Fantastisch, ik kan het iedereen aanraden. Ik kreeg het ene compliment na het andere: creatief, lief, trouw, slim etcetera. Maar niemand die mij prees om mijn mooie ogen, prachtige borsten,

rimpelloze huid of andere uiterlijkheden. Ik vind mijzelf niet lelijk en weet zeker dat mijn vrienden dat ook niet vinden. Uiteindelijk doet dat er ook niet toe, als het gaat om wat ze van mij als mens vinden. Dan spelen er heel andere zaken. Kijk en daar krijg je nou een positief zelfbeeld e

én zelfvertrouwen van.

 

“Happy girls are the prettiest” Audrey Hepburn

 

Daar kan geen perfecte fysieke schoonheid tegenop. Daarnaast kan iedereen zichzelf nu dankzij Photoshop en cosmetische chirurgie perfectioneren. Perfectie is gewoon geworden; er is niks exclusiefs meer aan. Er is zelfs al een tegenreactie gesignaleerd: weg met het perfecte poppengezicht. Het is de hoogste tijd voor de glorieuze terugkeer van het echte gezicht. Harper’s Bazaar geeft als voorbeeld Kristin Scott Thomas, die zich in als 54-jarige voor een cover laat fotograferen meteen echte frons in het voorhoofd, zichtbare poriën en als kers op de taart zichtbare rooklijntjes rond haar mond. Alom lof voor Kristin, die er trouwens nog steeds waanzinnig goed uitziet op deze foto en vast en zeker ook wel extra mooi belicht en opgemaakt is voor de foto. Maar ze is niet volledig strakgetrokken. Het toont dat het laten zien van je rimpels of wallen nu als een moedige daad wordt gezien. Je hebt genoeg zelfvertrouwen om je felbegeerde jeugdigheid los te laten, want je weet dat een paar rimpels of wallen geen afbreuk doen aan je persoonlijkheid. Een onverbouwde kop wordt zo een statussymbool en zelfs chic.

 

Dank Kristin en Audrey,  daar word ik weer blij en dus ook heel mooi én stoer van! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0